maanantai 15. toukokuuta 2017

Isolla kirkolla

Terveppäterve! Pitkästä aikaa!

Lähdimme käymään 9.5 Saksan pääkaupungissa , Berliinissä kahden suomalaisen kollegan kanssa. Matkamme ei alkanut kovin ruusuisesti. Ostimme halvimman mahdollisen junalipun Berliiniin, mutta päädyimme pienen epäselvyyden takia kalleimpaan mahdolliseen junaan. Konduktööri asteli viereemme tarkistamaan lippujamme ja niin kuin arvata jo saattaakin liput eivät kelvanneet. Konduktööri laski neljän henkilön hinnaksi mukavat 330€. Korttimme eivät tietenkään kelvanneet joten kokosimme kaikki käteisemme ja saimme kasaan 210€. Onneksi oli konduktööri oli hyvällä tuulella, sillä hän sanoi että se riittää. Matka sujui episodin jälkeen nopeasti ja pääsimme Berliinin.

Olimme vuokranneet hotelli huoneiston n.3km päästä Berliinin keskustasta. Reissun suhteen meillä ei ollut kummempaa sotasuunnitelmaa, vaan menimme "go with the flow" tyylillä. Kiersimme kuuluisimmat maamonumentit kuten esim. Berliinin muuri ja Brandeburgin portti. Ja pitihän se yöelämäkin käydä katsastamassa. Monia eri ravintoloita tuli myös testattua.

Mollukka tuli esiin kunnolla vasta lähtöpäivänä, jolloin lämpötila nousi kahteenkymmeneen asteeseen. Muina päivinä kelistä tuli mieleen suomen kesä 15 celsiusta ja pilvistä. Paluumatkallamme löysimme tiemme oikeaan junaan ja matka sujui ongelmitta, vaikkakin se kesti yli seitsämän tuntia toisin kuin menomatka joka taittui reilussa tunnissa. Mutta niinhän se menee rahalla saa ja hevosella pääsee.

Suosittelemme lämpimästi vierailua Berliinissä sillä tekemistä ja nähtävää riittää, mutta kannattaa varata aikaa pidempään, sillä 3 päivää ei riitä kokemaan kaikkea mitä Berliini tarjoaa.

Kuvia reissusta:




Schaufel!

Subskraibatkaa ja haipatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti