maanantai 22. toukokuuta 2017

Hemyli

Hallo!

Viimeistä viikkoa viedään ja nyt ajattelimme kertoa Suomen ja Saksan eroista koulutuksessa ja työelämässä sillä ne eroavat toisistaan.

Aloitetaan koulutuksesta. Ammatillinenkoulutus alkaa Saksassa myöhemmin kuin Suomessa, mikä tuo mielestämme esiin sen, että oppilaat täällä ovat jo ammatillisenkoulutuksen aloittaessa vastuuntuntoisempia ja kypsempia oppimaan. Koulutus täällä kestää myös kolme vuotta, mutta työelämään oppilaat pääsevät heti kun koulupolkunsa aloittavat. Oppilaat käyvät koulussa 2krt viikossa ja 3krt ovat töissä työpaikassa, jonka ovat itse hankkineet. Opiskelijat saavat opiskelun aikana pientä palkkaa, joka nousee tietyn summan lukuvuoden vaihduttua. Opetussuunnitelma on verrattavissa kotosuomen oppisopimuskoulutukseen. Saksalaisessa opetusmetodissa on hyviä ja huonoja puolia. Oppilaat oppivat nopeasti työelämässä tarvittavia käytännöntaitoja, mutta oppivat vain yhden ainoan tavan tehdä niitä, koska työskentelevät vain yhdessä työpaikassa koko 3 vuotta.

Työelämästä. Työ kokkina täällä on hyvin erilaista, kuin Suomessa. Töitä tehdään aamusta iltaan välilla ilman taukojakin. Olemme saaneet sellaisen kuvan, että kun työskentelet kokkina täällä niin sinulla ei riitä aikaa muuhun elämään kuten harrastuksiin jne, toisaalta meillä on kokemusta vain yhdestä työpaikasta. Työvuorot työvuorolistan mukaan meillä oli klo 10-14 / 17.30-22, mutta näiden vuorojen mukaan ollaan menty kerran. Töitä tehdään aina niin kauan, että kaikki on saatu hoidettua ja 8,5h ei ikinä siihen riitä. Useimmiten työpäivä kestää 10-12h. Muutaman kerran teimme yli 13 tunnin työpäiviä, jonka jälkeen käväisimme asunnollamme nukkumassa, jonka jälkeen palasimme aamulla takaisin työmaalle. Yhteenveto siis kaikesta, Suomessa on mukavampi työskennellä ja Saksassa oppii enemmän.

Heis!

Tälläistä tällä kertaa, takasi studioon.

Subskraibatkaa ja haipatkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti